Entrada de la Fira de Barcelona

(ACN) Fira de Barcelona treballa amb l’objectiu de poder reprendre l’activitat després de l’estiu, interrompuda a causa de la situació actual derivada de la pandèmia del coronavirus. Amb aquesta perspectiva, la institució està elaborant un protocol específic per aplicar les mesures de seguretat i prevenció de cara als seus treballadors, expositors, visitants, organitzadors i participants als certàmens.

La Fira també vol adaptar les instal·lacions al context i adoptar formats diferents amb models híbrids, que combinen la participació virtual i la presència física en els salons. La institució ha hagut de replanificar el calendari d’esdeveniments amb la finalitat de concentrar-los en l’últim quadrimestre d’aquest any. És el cas de Valmont Barcelona Bridal Fashion Week, Bizbarcelona o Alimentaria, que se sumen a d’altres ja previstos per a aquestes dates com Smart City Expo World Congress, Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast.

Per la seva banda, des d’aquest dimecres i fins al proper diumenge 24 de maig, s’ha organitzat la FiraCampusVirtual, una plataforma digital que reuneix l’oferta dels salons Ensenyament i Futura, previstos per al mes de març passat.

El director de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, assegura que “la institució treballa amb la perspectiva de reprendre la celebració de salons a partir de setembre, adoptant nous formats i les mesures de prevenció necessàries amb l’objectiu de tornar a ser motor econòmic i donar suport a les empreses en un moment de gran complexitat per a tothom”.

Amb la finalitat d’adaptar les instal·lacions al nou context, la institució està elaborant un protocol d’actuació amb mesures de seguretat i prevenció, que també inclourà els esdeveniments. Entre altres qüestions, hi figuraran el condicionament d’espais, regulació de fluxos de visitants i d’aforaments, controls de salut, higiene i distanciament físic. Igualment, s’insistirà en la desinfecció i neteja de zones comunes i estands, la informació i suport sanitari i els sistemes específics d’acreditació i organització dels serveis de restauració.