El judici que s’havia de celebrar aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia per la vaga indefinida dels treballadors dels filtres de seguretat a l’aeroport del Prat s’ha ajornat fins el 6 de novembre a les 11 del matí. Trablisa, l’empresa concessionària, ha demanat quatre dies més per ampliar la denúncia que va presentar a inicis del mes d’agost als jutjats socials de Barcelona per considerar l’aturada “il·legal i desproporcionada”.

Els treballadors defensen que el dret de vaga està reconegut a la Constitució i que no hi renunciaran: “Ens acusen de notificar tard les convocatòries però, a banda que és rotundament fals, aquest no seria un motiu per dir que la vaga és il·legal”, ha explicat a betevé Juan Carlos Giménez, assessor del comitè de vaga.

Els treballadors també es pregunten el motiu pel qual no hi ha activat cap procés de mediació per part del Departament de Treball: “Ens tenen oblidats. Amb un 90 % de serveis mínims la vaga ni es nota”, afegeix Giménez. El Comitè d’Empresa de Trablisa, fa vaga indefinida des del 9 d’agost. Segons Giménez el que hi ha en marxa és “una estratègia per poder acomiadar el comitè de vaga”.

Trablisa considera abusiva la vaga

Trablisa, en canvi, considera que no hi ha motius per mantenir la convocatòria de vaga perquè “l’empresa està donant compliment al conveni” i que, en tot cas, si es vol millorar el conveni “el camí no és la vaga”. Fonts de l’empresa ha defensat que la voluntat negociadora “ha estat present des de l’arribada de Trablisa a l’aeroport” i ara es mantenen a l’espera del que resolgui la jutge.

Incidència mínima de les protestes, segons Aena

Sobre aquest i altres conflictes laborals a l’aeroport, el president d’Aena, Maurici Lucena, ha dit que la incidència “ha estat mínima. Pràcticament no s’ha notat”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Lucena ha explicat que la seva màxima preocupació ha estat “preservar la qualitat del servei” i ha celebrat que “s’ha aconseguit perquè aquest estiu ha estat molt més tranquil que el 2017 i 2018”.