Un grup de veïns de l’Eixample s’ha mobilitzat per demanar canvis en el carril bici de la plaça de Francesc Macià. Diuen que la via per a bicicletes -bidireccional- passa a tocar de la parada de taxis i això provoca situacions de risc als usuaris. El mateix passa, diuen, quan han de crear el carril bici per accedir al contenidor d’escombreries.

Un dels veïns, Jordi Gómez, explica que “ens sembla que està molt mal ubicat aquest carril bici” perqué “el vianant ha de creuar-lo per incorporar-se a l’ús del taxi”. Una altra veïna , Glòria Ferrer, afegeix que “sembla que vagis a la guerra. Ara no disparen, sortim” i afirma que “ens passa igual quan anem a deixar la brossa al contenidor: hem de mirar a la dreta, a l’esquerra i dir: ara podem!”. Asseguren que, de 10 ciclistes, només un es para per deixar pas als vianants.

Mobilització per salvar el bus 41

La intenció dels veïns és fer arribar la queixa a l’Ajuntament i esperen que el consistori faci canvis per evitar situacions de risc. Aquests veïns són els mateixos que ja es van mobilitzar per salvar l’autobús 41. Des de llavors, miren l’espai públic amb uns altres ulls i pensen que els carrers del barri tenen aspectes a millorar.