Durant aquest mes de febrer havien de finalitzar les obres del carril bici del passeig de la Zona Franca. S'havia de fer a la mitjana, però la construcció d'aquesta infraestructura ni tan sols s’ha iniciat. Des del districte expliquen que les opcions que havien compartit amb el veïnat formaven part d'un avantprojecte i que quan han començat a treballar en el definitiu han sorgit algunes dificultats. Xavi Farré conseller tècnic Sants-Montjuïc "Els bulbs, per exemple, de les palmeres, després de fer una sèrie de tasts hem vist que eren més amples del que preveiem. Això fa que no es pugui guanyar espai fàcilment a la mitgera i complica l'aterratge d'aquest carril bici." Des de l'associació Amics de la Bici consideren que es tracta d'un greu problema de planificació i creuen que l'Ajuntament s'hauria de replantejar la importància de les bicicletes a la ciutat. Albert Garcia membre Amics de la Bici "Estem amb el problema de sempre. Quan hi ha un conflicte del que sigui amb el carril bici o amb una àrea de vianants o la bicicleta. No, el problema és el cotxe, reubiquem el cotxe. Estem parlant precisament aquí del passeig de la Zona franca, fem un passeig. O parlem de l'autopista de la Zona Franca?" Ara el consistori treballa en diferents alternatives per reubicar el vial i afirma que, de moment, no hi ha data per poder fer efectiu aquest carril bici.

El plantejament inicial del carril bici preveia guanyar espai a la mitgera, al costat de les palmeres que voregen tot el passeig. Després de fer els tasts, però, han detectat que els bulbs d’aquests arbres són més amples del que s’havien previst: “Això fa que no es pugui guanyar espai fàcilment a la mitgera i complica l’aterratge d’aquest carril bici”, explica el conseller tècnic del Districte Municipal de Sants-Montjuïc, Xavi Farré.

Des de l’associació dels Amics de la Bici consideren que es tracta d’un problema greu de planificació i creuen que s’haurien d’haver fet els estudis pertinents abans de presentar el projecte al veïnat. A més, insisteixen en el fet que l’Ajuntament s’hauria de replantejar la importància de les bicicletes a la ciutat. “El problema és el cotxe, reubiquem el cotxe. Estem parlant precisament aquí del passeig de la Zona Franca, fem un passeig. O parlem de l’autopista de la Zona Franca?” diu Albert Garcia, membre d’Amics de la Bici

Sense data per al carril bici

Actualment l’Ajuntament treballa de forma interna en diferents alternatives per reubicar el vial i afirmen que “quan estiguin més clares es traslladaran al veïnat per si hi ha modificacions importants”. De moment, però, no hi ha data per poder fer efectiu aquest carril bici.