A mesura que la ciutat avança en les fases de la desescalada, també ho fan les reivindicacions veïnals. L’Associació de Veïns del Clot – Camp de l’Arpa ha demanat a l’Ajuntament que incorpori al passeig de Maragall un carril bici, amb una fórmula com l’emprada aquestes setmanes a altres barris de la ciutat.

L’entitat veïnal ha defensat en reiterades ocasions aquesta via pedalable, que, apunta, podria unir barris de fins a quatre districtes de la ciutat: Horta-Guinardó, Sant Martí, Sant Andreu i Nou Barris. Un portaveu de l’Associació de Veïns del Clot – Camp de l’Arpa, Miquel Catasús, defensa que el carril bici en aquesta artèria “donaria continuïtat als que hi ha ara a Sant Antoni Maria Claret i Indústria” i afegeix que “donaria sentit a aquesta mena de mobilitat [la bicicleta]”.

Segons els veïns, el fet de no tenir un carril bici al passeig de Maragall obliga els ciclistes a fer recorreguts alternatius poc pràctics i a circular per la calçada, desprotegits, o per la vorera posant en risc els vianants.

Reforma del passeig de Maragall

L’Ajuntament té previst reformar el passeig de Maragall en una actuació que preveu estudiar la manera d’integrar un carril bici compatible amb el carril bus existent, una demanda que els veïns volen que sigui satisfeta “amb celeritat” perquè, recorden, “fa anys que ho demanem”. Amb tot, el consistori adverteix, però, que encara no es pot concretar un calendari per a l’execució del projecte de remodelació.