Obres al metro de la Sagrada Família

TMB ha començat les obres de remodelació del vestíbul principal de l’estació de la Sagrada Família, de la Línia 5 del metro. Els treballs s’allargaran sis mesos i s’han de renovar les parets, els paviments, els sostres, la il·luminació, la senyalització, la línia de peatge i es desplaçaran dependències internes perquè hi hagi més espai. Es renovaran també el centre de control, els vestidors i els lavabos.

El local comercial que hi ha continuarà actiu en la seva ubicació actual, mentre que els quatre plafons artístics de rajoles de ceràmica esmaltada, obra de Pedro Delso i Mauricio Sanguino, seran agrupats en un mateix pany de paret perquè agafin més protagonisme.

Millorarà l’accessibilitat per a persones cegues

Per millorar l’accessibilitat, s’implantaran al paviment del vestíbul els encaminaments per facilitar l’orientació de les persones cegues. L’estació disposa des del 2008 d’un itinerari adaptat a persones amb mobilitat reduïda mitjançant ascensors que salven els desnivells entre el carrer, el vestíbul i les dues andanes.

El transbordament entre la Línia 2 i la Línia 5 de metro a Sagrada Família estarà obert en els horaris habituals al llarg de les obres, que es faran majoritàriament aprofitant la pausa nocturna. En alguna fase l’accés des de l’exterior, situat a la cantonada dels carrers de la Marina i Provença, podrà quedar restringit, moment en què l’entrada i sortida d’usuaris es farà pels altres accessos de les dues estacions. El cost de les obres és d’1,4 milions d’euros.

L’obra del vestíbul de Sants Estació, a la Línia 5 del metro, s’ha reprès després de l’emergència del coronavirus.