La construcció d’un carril bici al passeig de Maragall és una de les prioritats del districte d’Horta-Guinardó per aquest mandat. És una demanda dels veïns i comerciants d’aquest carrer que va des d’Horta fins al Camp de l’Arpa i concentra l’activitat de diversos barris. ROSA MENDIOLA, Eix Maragall "Tenim una via de cotxes de cinc carrils, traiem una via de cotxes perquè no puguin anar per la vorera, ara és un perill per tothom." Proposen que el carril bici estigui protegit i que se situï a la calçada. Això sí, sense perdre el carril de circulació on es permet l’aparcament a les nits i els caps de setmana. Al carrer hi ha diversitat d’opinions. MIQUEL ALCARAZ, veí "No em sembla bé perquè és un carrer que ja de per si és estret, si a sobre li treus una part de la calçada..." JOSEFINA VÁZQUEZ, veïna "Pels que van en bici els aniria molt bé, perquè aleshores no van per la vorera, que destorba molt." Els ciclistes asseguren que és una via fonamental pels recorreguts en bici en aquesta part de la ciutat. DAVID GAMITO, ciclista "Es una zona en la que uno se siente bastante desprotegido porque son varios carriles y los coches muchas veces no respetan las indicaciones." PAU OLIVÉS, ciclista "En vies importants com el passeig de Maragall encara facilita molt més el trànsit de bicicletes a Barcelona." Diversos col·lectius han organitzat bicicletades tallant el passeig de Margall per reclamar el carril bici en els darrers anys. Una altra mesura relacionada amb el transport en bicicleta que vol implantar el districte és el Bicing elèctric en barris amb pendents com, per exemple, el Guinardó.

Diferents col·lectius han reivindicat el carril bici al passeig de Maragall en els darrers anys. Fins i tot s’han organitzat marxes ciclistes tallant el trànsit del carrer en més d’una ocasió. Els usuaris de la bicicleta asseguren que en l’actualitat és perillós circular per la calçada, on hi ha fins a cinc carrils de trànsit de vehicles. Per la seva banda, molts vianants es queixen que, per aquest motiu, moltes bicicletes fan servir la vorera.

L’associació de comerciants Eix Maragall és una de les entitats que ha encapçalat la reivindicació del carril bici al passeig. Demana que vagi des d’Horta fins al carrer de la Indústria, que incorpori una zona de seguretat per als ciclistes i que s’ubiqui a la calçada. Tot i això, adverteixen que no volen que comporti la desaparició del carril de circulació que s’habilita per a l’aparcament a les nits i el cap de setmana.

El passeig de Maragall és una de les vies importants de Barcelona que encara no està inclosa en la xarxa de carrils bici. Per això, el districte d’Horta-Guinardó preveu fer l’obra durant aquest mandat municipal. També estudia fer arribar el Bicing elèctric a barris amb una orografia complicada com, per exemple, el Guinardó.