Limitar el pas massiu de camions de càrrega i descàrrega per davant de l’Escola Cervantes, a Ciutat Vella. Aquest és l’objectiu dels canvis en la mobilitat que s’estan aplicant, de manera progressiva als carrers propers al centre escolar. S’ha fet a petició de les famílies de l’escola i, segons diuen, el volum de vehicles que circulen per la zona ha baixat. Tot i això, encara s’han de millorar alguns detalls com errors en algunes senyalitzacions.

Reducció del trànsit davant l’escola

Les famílies de l’Escola Cervantes s’havien queixat en reiterades ocasions de la gran quantitat de camions que circulen per davant del centre escolar. Alguns s’aturaven davant del centre per carregar o descarregar. Amb els canvis, la situació ha millorat: “A poc a poc s’estan acomplint aquests nous recorreguts. Tot i que encara queden transportistes o alguns comerços que no ho acaben de fer del tot bé i ens continuem trobant amb càrrega i descàrrega i amb camions que taponen l’entrada”, afirma Sílvia Martínez, presidenta de l’associació de famílies de l’escola.

Evitar desperfectes als pisos

Amb els recorreguts nous, els vehicles amb un gàlib de 2,80 metres ja no poden pujar pel carrer del General Álvarez de Castro i han de tombar obligatòriament pel carrer dels Metges, pujar i sortir pel carrer de Sant Pere Més Baix. Amb aquesta acció es volen evitar els desperfectes que alguns d’aquests vehicles ocasionaven als balcons i façanes d’alguns edificis.

Tot i els canvis hi ha conductors que no segueixen les indicacions noves. En alguns casos, la raó són errors en algunes senyalitzacions. La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, assegura que “si s’ha de canviar un senyal o s’ha de revisar qualsevol cosa evidentment es farà. Volem que s’aconsegueixin els objectius per als quals s’ha fet una inversió perquè pugui millorar, en aquest cas, l’accés a l’escola”.

Un dels temes que s’hauran d’estudiar és què passa quan la pilona que dona accés al carrer dels Metges s’aixeca quan acaba l’horari de càrrega i descàrrega. Ara, els camions pugen pel carrer d’Álvarez de Castro i van a parar justament davant l’Escola Cervantes.