Els veïns del carrer de Ballester, una via del Putxet que hauria de ser d’ús residencial, denuncien que han de suportar un volum de trànsit que no li pertoca, fins i tot de camions i altres vehicles de gran volum que l’utilitzen de drecera per accedir a la ronda del Mig. Expliquen, també, que a causa del trànsit constant i d’una senyalització deficient l’encreuament d’aquest carrer amb el d’Homer és un dels punts negres de Barcelona. Enguany s’hi han produït més de cinc accidents.

Explica Peter Sotirakis, un dels veïns que viu al costat de l’encreuament entre el carrer d’Homer i el de Ballester, al Putxet, que en els últims tres mesos ha vist quatre accidents.

Des del nostre pis hem vist motoristes al terra i fins i tot dos cotxes que s’han encastat. Quan va ocórrer un dels últims accidents, vaig baixar per parlar amb la Guàrdia Urbana i em van dir que aquest era un dels punts negres de Barcelona. Em van explicar que ja n’han informat l’Ajuntament i que s’ha de fer alguna cosa.

Segons els veïns, els vehicles que pugen pel carrer d’Homer no fan l'”stop” o bé el fan al mig de l’encreuament. Hi ha un mirall instal·lat, però la gent, diuen els veïns, no el fa servir gaire. I així, les col·lisions no paren.

Els veïns d’aquesta zona del Putxet també estan tips del volum de trànsit que absorbeix el carrer de Ballester. Molts conductors utilitzen aquesta via, que hauria de ser residencial, com a drecera per accedir a la ronda del Mig, quan baixen per les avingudes de Vallcarca o de la República Argentina, procedents de la ronda de Dalt. Per aquest carrer de voreres que no fan l’amplada mínima, hi passen camions i vehicles de grans dimensions. Anna Forastier, veïna d’aquesta via, denuncia que es posa en joc la seguretat dels vianants.

Molts conductors no respecten el límit de velocitat, tot i els elements dissuasius, perquè venen de vies més ràpides. Vehicles de gran volum també pugen a les voreres perquè no tenen prou espai. A molts veïns els han donat cops els retrovisors dels camions. El balcó de la meva finca s’ha hagut de reforçar per aquest motiu, perquè directament se’l van emportar.

Aquests veïns demanen a l’Ajuntament que els tècnics de mobilitat busquin una solució als problemes amb els quals han de conviure. Proposen canviar el sentit de circulació del carrer de Ballester perquè deixi de ser una “carretera urbana”. Juan Manuel Pérez, tècnic de l’empresa Doymo, que està elaborant un informe tècnic per crear el nou Pla de mobilitat del districte de Sarrià – Sant Gervasi, va comunicar en l’últim consell de barri del Putxet i el Farró que ja s’han estudiat els problemes que es pateixen en aquests carrers de Ballester i d’Homer i que es treballa en possibles solucions.