L’Associació de Veïns Zona Universitària denuncia que el Fes Pedralbes, el festival de música en directe que se celebra als Jardins del Palau de Pedralbes els mesos d’estiu, ha fet malbé part de la vegetació del parc i ha danyat diversos arbres centenaris.

Els veïns ja van denunciar abans de l’inici dels concerts, al mes de juliol, que la infraestructura de l’organització podria afectar l’espai i la biodiversitat del parc i ara demanen que es reposi el que s’ha fet malbé.

Danys a la vegetació difícils de reparar

Des del districte de les Corts van advertir durant els preparatius dels concerts que Parcs i Jardins faria un control estricte de l’estat del parc i que l’organització del Fes Pedralbes hauria de reposar qualsevol desperfecte. Els veïns, però, no les tenen totes. Lluís Tarafa, de l’AV Zona Universitària, assegura que alguns dels arbres afectats “són pins blancs, pins pinyoners centenaris i que, per tant, per la seva delicadesa no es poden substituir ni arreglar”.

Tot i que des de l’associació veïnal han vist amb bons ulls que els concerts acabessin a meitats del mes d’agost, enlloc de fer-ho a començaments de setembre com estava previst en un inici, continuen demanant que el festival canviï d’emplaçament l’any que ve. Tarafa explica que estan a favor que es potenciï la cultura en un moment tan complicat, com és la crisi actual, però asseguren que els jardins “empitjoren any rere any” amb el certamen, que ja ha celebrat vuit edicions.

La del 2020, una edició reduïda

El tret de sortida del Fes Pedralbes, la versió reduïda d’aquest 2020 del tradicional Festival de Pedralbes, es va produir el 9 de juliol passat i va finalitzar a meitat d’agost. En total han passat pels jardins prop de 33.000 persones entre els espectadors dels concerts i les persones que accedien als estands de menjar i beure. El Fes Pedralbes ha comptat amb artistes com Els Pets, Ara Makilian o David Bisbal.