És l’església més antiga de Barcelona, té 2.000 anys d’història i just ara acaba d’estrenar un rentat de cara integral. La basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor s’ha sotmès a una rehabilitació arquitectònica que s’ha allargat dos anys i que la fa lluir en la seva màxima esplendor. S’han dut a terme treballs per restaurar les façanes, les cobertes laterals i també els finestrals i vitralls d’aquest edifici d’estil gòtic del segle XIV.

Vitralls església de Sant Just i Pastor

Les obres s’han centrat en la part superior de la façana principal, des de la terrassa fins al coronament, i s’ha posat especial èmfasi en la substitució dels elements de pedra deteriorats. Els operaris també han netejat la façana nord, però no han actuat sobre el campanar, i han treballat sobre qüestions més tècniques com ara la substitució de la instal·lació elèctrica de la façana nord i els baixants.

La rentada de cara de l’església ha satisfet l’encarregat de la difusió del seu patrimoni, Manel Alonso, qui “assegura que els barcelonins senten un estret lligam amb la basílica.” A més, insisteix que les obres de remodelació dels vitralls, en estar formats per centenars de peces, “ha estat una obra d’artesania”. Les darreres modificacions fetes a la basílica són de fa quatre anys.

Inversió de 900.000 euros

El Ministeri de Foment ha invertit 900.000 euros en la restauració de l’edifici, situat a la plaça de Sant Just. La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha visitat aquest dimecres la remodelació de la basílica. Una de les atraccions principals d’aquest edifici es pujar fins al campanar i gaudir de les vistes panoràmiques de 360º de tota la ciutat.