Els veïns i comerciants dels entorns del Mercat de Santa Caterina fa anys que demanen accions perposar fi a l’aparcament irregular al carrer de Freixures i a la plaça de Santa Caterina.

A principis d’any, el districte de Ciutat Vella va habilitar una nova zona de càrrega i descàrrega al voltant del Mercat de Santa Caterina situada a l’avinguda de Francesc Cambó, just davant de l’entrada principal del mercat. Aquesta nova zona es feia per descongestionar el carrer de Freixures i per evitar que els camions el fessin servir per aparcar en lloc de per descarregar el gènere. Aquesta mesura va funcionar els primers mesos, però ara els veïns i comerciants reclamen més accions, ja que l’aparcament irregular continua.

El carrer de Freixures i l’aparcament irregular

Aparcar a la plaça de Santa Caterina o al carrer de Freixures no està permès. Tampoc no ho està accedir-hi si no ets veí o servei autoritzat. Això és el que estableix el pla de mobilitat de la zona engegat a principis d’any.

Veïns i comerciants de la zona fa anys que reclamen més mesures per evitar l’entrada i aparcament a la zona. Diego Martone, president de l’Associació de Veïns i Comerciants Voltants Santa Caterina, explica que “a principis d’any el districte va posar en marxa unes accions que van funcionar els primers mesos. Fins i tot el tema semblava del tot resolt. Però ara ja tornem a tenir la mateixa situació”.

La solució: càmeres de vigilància

La solució per eliminar aquest aparcament incontrolat és, segons els afectats, la col·locació d’una pilona. La proposta de l’Ajuntament és una altra. “No pas pilones, sinó de càmeres a l’entrada de la via Laietana, a la plaça d’Antoni Maura”. El regidor Jordi Rabassa conclou: “Aquesta és la manera de poder garantir que només entren els veïns i veïnes del barri i que per fer càrrega i descàrrega es fa en l’horari convingut.” 

El districte preveu que les càmeres estiguin operatives abans de finals d’any. Amb aquest nou element es donarà per implementat el pla de mobilitat del carrer de Freixures.