ave estació de Sants

El servei de l’AVE entre Barcelona i Figueres s’ha vist interromput per l’acció de manifestants que van cremar objectes a la via aquest dilluns al matí. A conseqüència d’aquesta incidència els trens només han circulat per una via des de les 8.43 h d’aquest dimarts i els que hi podien passar ho feien amb límit de velocitat.

Per seguretat, abans de permetre el pas d’un tren amb viatgers, Renfe ha enviat un tren per comprovar que es pot circular amb seguretat.

Des de les 10 h el servei ja funciona amb normalitat

Finalment, el servei de l’alta velocitat s’ha restablert després de les 11.30 h per les dues vies, però els trens circulen amb limitacions de velocitat i acumulen retards de 30 minuts. Pel que fa al servei de l’AVE des de Barcelona cap a Madrid també funciona amb normalitat.

L’accés de l’L5 de metro des de l’estació de Sants continua tancat

L’estació de Sants està blindada des del cap de setmana pels Mossos d’Esquadra i està tancat l’accés de l’L5 de metro des de l’estació de Renfe. L’enllaç s’ha de fer des de l’exterior.

També s’ha produït una aturada de la circulació de trens a la línia que enllaça Vilassar de Mar amb Mataró. Un grup de manifestants han baixat a la vies per protestar contra la sentència. El servei ha estat aturat prop de 30 minuts en aquest punt. Poc abans de les 9 h el servei s’ha restablert amb normalitat tot i que s’acumulen retards de 45 minuts.