L’Aeroport de Barcelona comença a recuperar la normalitat després de les protestes d’aquest dilluns com a mostra de rebuig a la sentència del procés. Tot i això, a les pantalles de la T1 encara hi consten 45 vols cancel·lats, entre sortides i arribades, i molt moviment de passatgers. Alguns viatgers han decidit passar la nit a l’aeroport i d’altres, afectats per la cancel·lació de més d’un centenar de vols, ja han estat reubicats, segons informa Aena.

passatgers dormint T1 aeroport

 

Al compte de Twitter de l’aeroport informen els passatgers internacionals de les afectacions en els vols aquest dimarts.

Hem parlat amb dos viatgers, l’Anna i el Roger que han arribat aquest dimarts a l’aeroport ben d’hora al matí. Van de viatge de noces i el seu vol no s’enlaira fins a les 17 h, però han volgut arribar al Prat amb moltes hores d’antel·lació. També hi hem trobat passatgers que aquest dilluns van quedar-se sense viatjar perquè es va cancel·lar el vol i han passat la nit a les instal·lacions del Prat. És el cas del Juan Carlos que espera que en les properes hores surti el seu avió cap a Hondures.

Als mostradors de reclamacions de Vueling s’hi acumulen aquest matí de dimarts desenes de persones a qui se’ls va cancel·lar el vol. Hi ha qui fa cua des de les 5 h.

Vueling mostrador reclamacions

I aquesta és la imatge que presenten les instal·lacions de la T1, l’endemà de la protesta. Ni rastre de manifestants ni tampoc restes dels objectes que es van llençar.

aeroport t1 buida

115 ferits i dos detinguts

L’aeroport del Prat s’ha convertit aquest dilluns en l’epicentre de les protestes. Milers de persones, convocades pel Tsunami Democràtic, hi han acudit per interrompre l’activitat. La situació ha estat molt tensa durant tota la tarda i tant els Mossos d’Esquadra com la Policia Nacional ha fet càrregues policials, algunes d’elles amb material antidisturbis. Com a conseqüència, el SEM ha atès 115 persones, una d’elles amb una lesió ocular. A més, també s’han produït dues detencions.