El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha demanat als taxistes que parin les protestes i l’ocupació dels carrers abans del Mobile World Congress (MWC) si volen continuar negociant. Ho ha dit hores abans de la reunió que ha de mantenir, d’una banda, amb el sector del taxi i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i, de l’altra, amb el dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC), que ha de servir, segons el conseller, per arribar a un consens.

A la normativa s’estableix que un cotxe VTC s’ha de reservar, com a mínim, amb 15 minuts d’antelació. Els taxistes no ho veuen amb bons ulls perquè consideren que els treuen la feina i reclamen que la precontractació de les llicències de VTC es faci, obligatòriament, hores abans. Per tot plegat, des divendres que estan en vaga indefinida ocupant els carrers amb els taxis i fent protestes a peu.

Calvet ha advertit que davant de “xantatges”, el govern català mantindrà el decret tal com està. Una normativa que, ha defensat, és viable jurídicament. Precisament, sobre la proposta d’establir una precontractació amb una hora d’antelació, el conseller ha demanat a l’Autoritat del Transport Metropolità que demostri jurídicament si és viable.

El conseller de Territori també ha acusat el Govern espanyol de dimitir en les seves responsabilitats davant d’aquest conflicte. Calvet ha assegurat que fa temps que no es respecta la ràtio d’1/30 (una llicència de VTC per cada 30 de taxi) i que l’executiu central no ha fet res per regular-ho.