L’Ajuntament assenyala cap a la Generalitat per a resoldre el conflicte de les llicències de VTC. La regidora de Mobilitat i presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi, Mercedes Vidal, ha insistit en una entrevista al ‘bàsics‘ que la pilota és a la teulada de la Generalitat, perquè és a qui toca legislar “sobre la precontractació” per fer aplicable la llei que va aprovar el Govern espanyol.
[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mira l’entrevista amb Mercedes Vidal” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/mercedes-vidal-taxi-vtc-entrevista/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Vidal troba “imprescindible legislar per diferenciar adequadament les llicències de VTC dels taxis perquè el que no pot ser és que prestin el mateix servei de forma encoberta”. Tot i el que pugui semblar pels esdeveniments dels últims dies, en què hi ha hagut diverses reunions sense acord, segons la regidora la solució del conflicte pot estar a prop.

Vidal considera que “entre les 24 hores que demana el taxi i els 15 minuts hi ha d’haver un punt d’entesa”. Per  ella, una hora com a termini mínim de precontractació d’un servei de VTC pot ser “el desllorigador” de la crisi.

La violència “és intolerable, vingui de qui vingui”

Mercedes Vidal ha condemnat les agressions que s’han viscut aquests últims dies de mobilitzacions. Ha recordat casos com “el d’uns taxistes que van trencar els vidres d’un VTC i el VTC que va atropellar un taxista a l’aeroport”. Per això ha remarcat que la violència és “absolutament intolerable, vingui de qui vingui”.

Assumeix que els talls de trànsit es mantindran

La regidora no ha aclarit si l’Ajuntament pressionarà per fer que les protestes de taxistes i conductors de VTC deixin d’afectar la mobilitat de la ciutat. Vidal assumeix que els talls a la Gran Via i a la Diagonal es mantindran fins que no s’assoleixi un acord.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mira l’especial del ‘bàsics’ sobre el conflicte del taxi i les VTC” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/basics-314/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]