Reunió Torra Buch Calvet taxi

El president de la Generalitat, Quim Torra, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, s’han reunit aquest dilluns al vespre per analitzar el conflicte entre el sector del taxi i el de vehicles de lloguer amb conductor (VTC).

En arribar al Palau de la Generalitat, s’han trobat amb una concentració de taxistes concentrats a la plaça de Sant Jaume que han anat fins allà per fer pressió en la seva lluita contra el decret que regula els VTC. De fet, una hora i mitja després de l’inici de la reunió, han deixat passar a dos representants del sindicat Élite Taxi, que han entrat enmig dels aplaudiments dels seus companys.

A la sortida de la trobada, que ha durat uns 15 minuts, el líder d’Élite Taxi, Alberto Álvarez, ha sortit sense cap novetat. El govern els ha convocat a la trobada d’aquest dimarts a la tarda en què el Departament de Territori i Sostenibilitat es tornarà a reunir amb el sindicat Elite Taxi i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per intentar acostar posicions, després dels intents fallits de les últimes dues trobades. Álvarez ha assegurat que si no se soluciona el conflicte, continuaran les mobilitzacions i amenacen amb endurir les protestes.

A banda de la normativa, Torra, Calvet i Buch també han analitzat la situació pel que fa a les complicacions en la mobilitat.