A la confluència del carrer de l’Olivera amb el de Vallhonrat i al carrer de Grases, just al costat, hi ha un conjunt d’arbres que els veïns consideren que han crescut massa i que, en ser molt a prop de les façanes, provoquen molèsties. Diuen que les fulles de l’arbrat els treuen la visibilitat del carrer, no permeten una bona ventilació dels habitatges, els tapen la llum i afavoreixen la presència de mosquits. A més també consideren que poden ser perillosos els dies de vent fort i quan passen camions. “Quan passa algun camió i toca les branques hi ha el perill que en caigui alguna i pugui arribar a fer mal”, comenta Jordi Casas, un dels veïns afectats.

Arbres que han crescut massa

Els arbres es van instal·lar fa uns 15 anys, quan es va fer una remodelació integral de la zona. Al principi eren petits però han anat creixent i ara arriben fins a l’altura d’un tercer pis. Els veïns no demanen que els treguin, sinó que en facin una reducció de la capçada per evitar així totes les molèsties que asseguren que els provoquen.

No hi ha motius per fer una poda

Aquesta petició l’han fet arribar a l’Ajuntament en diverses ocasions i només han aconseguit que es facin petites podes que aviat deixen de notar-se perquè els arbres creixen ràpid. La justificació que els ha fet arribar, per escrit, l’Ajuntament és que el fet que un arbre tapi la visió d’un pis, que tapi la llum, que provoqui al·lèrgies o que les capçades siguin molt grans no és motiu de poda perquè és una agressió als arbres, explica Montse Llopart, una altra de les veïnes afectades, mentre sosté a les mans un correu electrònic de l’Ajuntament en què se li fa aquesta explicació. Tot i això, assegura que seguiran insistint.