Després d’un any de funcionament, el D40 no ha convençut part dels usuaris de l’autobús al Guinardó. Des de l’Assemblea Social Guinardó – Can Baró, un grup de veïns de l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat denuncien que no compleix la freqüència de pas establerta i que han perdut alternatives de transport en autobús amb la desaparició del 31, el 32 i el canvi de recorregut de l’H6. Reclamen un servei millor per a aquest punt del Guinardó, una zona on viu molta gent gran i l’orografia és complicada. Proposen alternatives com, per exemple, allargar el recorregut del 39.

El D40 no és suficient

Es queixen, especialment, del servei del D40 al seu pas per l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat entre el passeig de Maragall i la plaça del Nen de la Rutlla. Asseguren que és un tram amb forts pendents i les persones grans i amb problemes de mobilitat l’agafen encara que sigui per fer un trajecte curt.

Demanen allargar el 39

L’Assemblea Social Guinardó – Can Baró explica que han passat de tres busos a un. Abans passaven per aquí l’H6, que ha canviat el traçat, i el 31 i el 32, que han desaparegut amb la implementació de la xarxa ortogonal. Les associacions de la zona mantenen reunions amb l’Ajuntament per mirar de trobar una solució al problema. De fet, proposen allargar el recorregut del 39, que actualment finalitza a la plaça Catalana, perquè pugi per l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat.

Els representants veïnals anuncien mobilitzacions si no es millora el servei perquè, adverteixen, el D40 no compleix amb les freqüències de pas establertes i han perdut comunicació directa en autobús amb punts com l’estació de tren de Sant Andreu o la zona universitària.