La regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha explicat que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) està estudiant que les tarifes del transport públic per al 2020 afavoreixin els usuaris recurrents. “Estem revisant les tarifes per ajudar els usuaris compromesos amb el transport públic”, ha dit Alarcón, que ha afegit que es vol que els usuaris habituals tinguin “un millor preu per desplaçar-se millor”.

Alarcón ho ha dit en resposta a un prec a la Comissió d’Urbanisme i Mobilitat que ha fet el líder de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, que s’ha estrenat per primer cop en una comissió de plenari. Valls ha demanat una bonificació del 100 % del transport públic per a joves de 16 a 25 anys. La regidora de Mobilitat no li ha acceptat el prec. Ha dit que aquesta mesura tindria un impacte de 20 milions d’euros i que no es pot prendre de forma aïllada de totes les tarifes.

Corbacho Valls Ramirez

La primera comissió de Valls

Manuel Valls ha rellevat aquest dimarts la regidora Eva Parera, que és qui assisteix en nom de Barcelona pel Canvi a les quatre comissions de plenari. L’estrena de Valls ha estat en una Comissió d’Urbanisme llampec, de poc més d’una hora de durada, en què ERC i JxC s’han absentat com han fet en la resta de sessions aquest mes.

Manuel Valls ha compartit comissió amb Celestino Corbacho, un dels fitxatges que va fer per la seva llista electoral i que, un cop consumada la ruptura entre BCN Canvi i Ciutadans, va anar-se’n amb la formació taronja. En la comissió, Valls no ha aconseguit tampoc que prosperés la proposició que plantejava sobre bicis i motos compartides.