La venda de drogues a locals i pisos del Raval continua activa al barri, segons denuncien els veïns. L’últim cas és el del carrer de la Riereta, 1. La policia va desallotjar els narcotraficants que hi havia però denuncien que només passades 72 hores els mateixos individus el van tornar a ocupar.

A través d’un comunicat publicat per l’entitat Acció Raval, els veïns asseguren que ja és la tercera vegada que passa. Davant la inacció tant del propietari —una agència participada pel Banc Santander— com de la policia, han decidit ocupar el local i blindar-ne l’accés per evitar que hi tornin els narcotraficants. “A partir d’ara considerarem que el local passa a mans de la col·lectivitat i decidirem l’ús que li vulguem donar, declarant ineptes i còmplices als antics propietaris”, expliquen des de l’entitat.

En aquesta carta també fan dues demandes i demanen responsabilitat a les administracions. D’una banda, consideren que la denúncia col·lectiva veïnal ha de ser suficient perquè jutges i policia actuïn contra els narcotraficants. I de l’altra, que es permeti sancionar els propietaris de locals o pisos que no actuïn si s’està produint una activitat delictiva.