L’Ajuntament vol tenir més control de l’activitat que fan les bicicletes de lloguer i les que fan alguna activitat econòmica. A partir de l’octubre aquests vehicles s’hauran d’identificar amb un codi QR. La identificació permetrà que els agents inspeccionin “in situ” si la bicicleta està registrada, si té l’assegurança en vigor i si compleix les característiques tècniques. De moment, les bicicletes privades queden fora d’aquesta normativa.

El director de Serveis de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Adrià Gomila, ha explicat en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, que per incloure les bicicletes privades primer caldria “acord polític per modificar l’ordenança”. Prèviament es vol analitzar l’impacte que tindrà l’obligació d’identificació en les bicicletes de lloguer.

Es calcula que a Barcelona hi ha 5.000 bicicletes lligades a algun tipus d’activitat econòmica. Per obtenir el codi QR els propietaris hauran d’assumir el cost del registre “un cost mínim per cursar la sol·licitud”, ha explicat Gomila. “El que busquem és una normativa per controlar una activitats econòmica necessària per a la ciutat i evitar problemes negatius”, ha afegit.