Segons han explicat fons de Transports Metropolitans de Barcelona, l’accident ha tingut lloc a les 13.15 hores a la plaça del Nen de la Rutlla amb l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, al barri del Guinardó. Sembla que l’home, de 80 anys, pot haver estat atropellat per la roda posterior d’un autobús de la ruta D40. Segons testimonis, el vianant pretenia pujar al vehicle i ha colpejat la porta del conductor perquè l’obrís, però aquest ha arrencat, de manera que l’ancià ha caigut a terra i la roda posterior de l’autobús li ha passat per sobre.

Segons diversos passatgers, alguns usuaris han cridat l’atenció del conductor i li han demanat que aturés el vehicle, però ell ha continuat amb el seu recorregut, direcció a Canyelles. De la seva banda, el conductor ha assegurat que no ha estat conscient de l’accident, i per això ha prosseguit la marxa.

El ferit ha estat auxiliat per diversos veïns i posteriorment ha estat traslladat en ambulància a l’Hospital de Sant Pau. En espera que s’avaluï el seu estat, se l’ha tractat d’una fractura a la cama.

Paral·lelament als fets, diversos passatgers de l’autobús han trucat al telèfon d’emergències 112 per avisar de l’accident i a TMB per alertar-los de l’actitud del conductor. Per això, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies de l’accident. Des de TMB han remès a l’atestat que la Guàrdia Urbana està confeccionant i ha subratllat que estan col·laborant amb la policia per  aclarir els fets. Tot i això, mantenen que és molt complicat que el conductor hagi pogut ser conscient de l’incident, en produir-se amb la roda posterior del vehicle.