Les obres consistiran a retallar la vorera de la Diagonal i la illeta central del carrer de la Marina per tal que tot el carril bici estigui a la calçada i sigui rectilini. Per fer-ho possible, caldrà canviar de lloc alguns dels semàfors de l’encreuament, modificar un gual i retirar una palmera.

Mentre durin els treballs hi haurà alteracions en la circulació. A la Diagonal, en el tram entre el carrer de Sardenya i de la Marina, s’ha tallat el carril dret i queden dos carrils de circulació, mentre que al carrer de la Marina queda un carril en sentit Llobregat i dos en sentit Besòs.

Pel que fa a la circulació de les bicicletes. En sentit Besòs, el trànsit es desvia pels carrers de Sardenya i Consell de Cent.

Per circular en sentit Llobregat, les bicis hauran de passar pels carrers de Padilla, Diputació i Sicília.

En el primer dia d’obres, molts ciclistes no han fet el desviament i circulaven entremig de les tanques de les obres. En vista de la confusió, l’Ajuntament ja ha dit que en els propers dies reforçaran la presència de Guàrdia Urbana i la senyalització per informar als ciclistes dels canvi provisionals. També s’estudiaran rutes alternatives a las que ja s’han proposat.

La previsió és que el carril bici reformat entri en servei a finals del mes de juliol.