El Consell d’Administració de l’Institut Metropolità del Taxi ha aprovat una modificació de la normativa del sector que prohibeix als taxistes treballar amb pantalons curts. La mesura ha estat consensuada amb el col·lectiu. Des d’Elite, Noel Moreno ha explicat al programa ‘bàsics’ que el percentatge de taxistes que vesteix inadequadament és petit però cal més control.

El nou redactat de l’article 42.4 del reglament del sector del taxi prohibeix als taxistes treballar amb samarretes de tirants, xandall, roba esportiva, pantalons curts i bermudes. Des d’Elite, Noel Moreno, ha explicat al programa ‘bàsics’ que la novetat és que puntualitza la prohibició dels pantalons curts. Moreno ha afegit que són pocs els taxistes que no vesteixen adequadament, però considera que el canvi de la normativa ha de servir per controlar-ho més. Això sí, els taxistes descarten el model d’Uber i Cabify, en què els conductors porten uniforme, “no m’imagino taxistes amb corbata i americana”, ha dit.

Un cop aprovada la modificació per part del Consell d’Administració, el canvi es traslladarà al ple del Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana. Està previst que entri en vigor a l’estiu.