La campanya de seguretat és un acord entre el Servei Català de Trànsit (STC) i la Federació Empresarial Catalana d’Autotransports de Viatgers (FECAV). El vídeo es mostrarà als viatgers abans d’iniciar el trajecte. Entre els consells, es recordarà que s’han de cordar el cinturó de seguretat, que és perillós aixecar-se mentre el vehicle és en marxa i que cal col·locar correctament l’equipatge.

Durant la presentació de la campanya, la directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech, ha explicat que en l’accident d’autocar de Freginals en el qual van morir 13 estudiants d’Erasmus cap de les víctimes no tenia cordat el cinturó de seguretat. Domènech ha dit que aquell fet va marcar un abans i un després i va iniciar un procés de reflexió sobre les mesures de prevenció en els trajectes en autocar.

El cinturó de seguretat és obligatori als autocars

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha explicat a betevé que un reial decret del 2016 obliga a portar cordat el cinturó de seguretat als autocars. La norma no té excepcions i, per tant, s’ha de complir sempre en tots els vehicles de transport de viatgers per carretera.