Fa tres anys que la plataforma SOS Ronda Universitat demana a l’Ajuntament que impulsi mesures per disminuir el trànsit d’autobusos del carrer, però es queixen que les solucions no arriben. De fet, els veïns asseguren que cada vegada estan més cansats dels problemes que ocasionen els vehicles i alerten que, si les molèsties no es resolen, organitzaran noves mobilitzacions. Màrius Armengou, un dels membres de l’entitat, assegura que el consistori no ha fet res per millorar la situació: “Ja sabem que som el centre, ja renunciem a ser un jardí, però volíem un gest i ens hem trobat amb l’efecte contrari”.

Diuen que l’Ajuntament es va comprometre a eliminar una parada de busos, que encara continua al mateix lloc, i critiquen que, en lloc d’eliminar marquesines, cada vegada deixin més espai lliure perquè aparquin els autobusos. Asseguren que, fins i tot, han traslladat uns contenidors a la vorera del davant, perquè tinguin el tram sencer per aparcar.

Soroll, contaminació i aglomeracions

La plataforma de veïns es queixa que hi ha molt de soroll i que els vehicles estan molta estona amb el motor encès, fet que també provoca contaminació. I a això s’hi sumen les aglomeracions de gent. SOS Ronda Universitat critica que és un carrer amb molt de trànsit de vehicles i persones. Diuen que durant les hores punta no hi ha espai per passar.

Alguns comerços també demanen disminuir el nombre d’autobusos. Expliquen que com que n’hi ha tants d’estacionats, resten visibilitat a les botigues i que això els pot fer perdre clients.

51 línies i 8.000 passatgers

Des de la plataforma avisen que la ronda de la Universitat s’ha convertit en una parada d’autobusos en tota regla. En un tram de 400 metres hi ha 51 línies oficialment censades, tot i que la plataforma assegura que n’hi ha més. Diuen que en aquest tram també hi circulen línies turístiques i critiquen que l’Ajuntament anunciés que les traslladaria a l’Estació del Nord i encara no ho hagi fet.

Ressalten que, segons un estudi municipal, hi ha 400 operacions diàries amb 8.000 passatgers. Els veïns demanen que aquests autobusos traslladin les parades a altres estacions de la ciutat i no s’aturin totes en aquest carrer.