Un estudi elaborat per l’Ajuntament, l’Àrea Metropolitana i la Generalitat ha quantificat el problema que fa temps que denuncien els veïns de la ronda de la Universitat: l’acumulació d’autobusos en aquest carrer. Ho ha explicat aquest dimecres en una entrevista al programa ‘bàsics‘ el portaveu de la plataforma SOS Ronda Universitat, Màrius Armengou, que ha dit que totes tres administracions “ens donen la raó”.

Segons ha explicat Armengou, l’estudi determina que “a la ronda de la Universitat hi ha 400 expedicions diàries i 8.000 usuaris d’autobús cada dia“, una xifra, ha explicat, superior a la d’estacions com la Sagrera, per la qual cosa ha conclòs que, “de facto”, “som la quarta estació de busos de Barcelona”. De fet, Armengou ha afegit que, segons l’estudi, “el 85 % de les operacions que fan els autobusos [encotxar i desencotxar passatgers] es fan als carrers i la resta, el 15 %, es fa a les estacions” que “estan infrautilitzades i amb accessos difícils”, ha dit citant l’estudi.

Solucions a l’aire

Més enllà dels números que ha avançat aquest dimecres SOS Ronda Universitat, el portaveu de l’entitat ha lamentat que “no ens donen cap solució“. Ha explicat que el regidor del districte els va prometre que “aquest mes de maig eliminarien una parada que l’empresa Julià té davant del número 11 de la ronda de la Universitat”, que “vam entendre com un gest abans de les eleccions”, però ha reconegut que “avui és tres de juliol i encara hi és“.

Màrius Armengou ha relatat que van posar-se en contacte amb el representant municipal i que els va dir que “no s’ha pogut fer perquè han rebut una pressió molt forta de la companyia“, i s’ha preguntat: “Si una companyia privada pot amenaçar l’Administració, llavors qui governa la ciutat?“.

Preparen reivindicacions

Segons denuncia la plataforma des de fa dos anys, aquest tram de la ronda de la Universitat s’ha convertit una estació d’autobusos encoberta que col·lapsa el carrer i és una font de contaminació acústica i ambiental, ja que hi operen una cinquantena de línies regulars. És per això que han anunciat properes mobilitzacions, que coordinaran, entre d’altres, amb la plataforma Eixample Respira, constituïda recentment.