La previsió és que la principal estació d’autobusos de la ciutat assumeixi de manera progressiva els altres autobusos. Això afectarà línies com les que porten turistes a passar un dia a la platja, d’excursió a Montserrat o a comprar a botigues d’estocs  als afores de Barcelona i que ara tenen la parada a diferents punts del centre com la ronda de la Universitat, la plaça de Catalunya i el passeig de Gràcia. De moment, els bus que connecta la ciutat amb el nou “outlet” de Viladecans, ja fa parada a l’estació del Nord i s’està negociant amb La Roca Vilage perquè el bus que ara para al passeig de Gràcia, s’hi traslladi ben aviat.

La intenció de l’Ajuntament és fer de l’estació del Nord l’espai de referència d’aquests serveis. El canvi anirà acompanyat d’una intervenció a l’estació per instal·lar-hi punts de venda de bitllets d’aquestes línies.

Les línies de viatgers també podrien canviar de parada

La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, apunta que un altre objectiu per al futur és reordenar les parades que les línies de transport de viatgers tenen al centre. Vidal diu que la saturació és molt alta i cal posar-hi remei. Els veïns de la ronda de la Universitat fa temps que reclamen a l’Ajuntament que hi actuï i lamenten que els canvis són insuficients.

Per a més informació es pot veure l’entrevista sencera a SOS Ronda Universitat, al programa ‘bàsics’