Els veïns dels barris del Clot i del Camp de l’Arpa han aconseguit preservar el bus 192. La línia havia de desaparèixer amb la implementació de la xarxa ortogonal d’autobusos, però els veïns reclamen que és indispensable per comunicar-los en transport públic amb equipaments sanitaris com l’Hospital de Sant Pau. Aquest dimecres, el districte de Sant Martí va confirmar que la línia es manté, però que el recorregut pot tenir modificacions.

No volen canvis en el recorregut

Els veïns van protestar aquest dimecres durant el ple del districte de Sant Martí. Un grup d’usuaris, principalment gent gran i amb mobilitat reduïda, van entrar a la Sala de Plens amb pancartes a favor de mantenir la Línia 192. Aquesta acció, sumada al tall de l’avinguda Meridiana que van fer fa uns dies, ha sorgit efecte i la pressió veïnal ha aconseguit que l’Ajuntament anunciï que la línia continuarà oferint el servei. Ha advertit, però, que hi podria haver canvis en el recorregut.

Mantindran les mobilitzacions

Des de l’Associació de Veïns del Clot – Camp de l’Arpa, que ha liderat la reivindicació, valoren positivament l’anunci del consistori, però adverteixen que continuaran amb les mobilitzacions fins que no se’ls asseguri que el bus es mantindrà amb el trajecte actual. Expliquen que el nou recorregut preveu que el bus passi pel carrer de Trinxant en comptes de pel de Muntanya i que aquest canvi implica deixar un tram major de veïns sense un servei vertical de transport cap a l’Hospital de Sant Pau a prop.

Els representants veïnals esperen que el 192 es mantingui amb el recorregut actual, com a mínim, fins que no es demostri que la línia que l’ha de substituir, la V23, ofereix un servei satisfactori per a la majoria dels usuaris de la zona.