Prop d’un centenar de veïns dels barris del Clot i el Camp de l’Arpa han tallat aquest divendres a la tarda l’avinguda Meridiana en senyal de protesta per la retirada de l’autobús 192, prevista per a aquesta tardor, en el marc de la implementació de la xarxa ortogonal. L’associació de veïns del barri ha convocat una assemblea per aglutinar suports que ha acabat desembocant, de manera inesperada, en la interrupció del trànsit d’una de les principals artèries de la ciutat.

Els representats veïnals esperen obtenir una resposta en el proper plenari de districte, el dia 10 d’octubre. Anuncien que seguiran amb les mobilitzacions si no els asseguren la continuïtat de la línia, ja que, adverteixen, és indispensable per a la gent gran i per a les persones amb problemes de mobilitat.

Els manifestants també han aturat un dels combois que complia amb el recorregut de la línia per fer visible la protesta a la cruïlla dels carrers de Mallorca i de la Muntanya, a tocar d’una de les parades del bus. Segons denuncien els veïns, la supressió del 192 comportarà la pèrdua de comunicació directa en autobús amb el centre mèdic de referència de la zona, l’Hospital de Sant Pau. Miquel Catasús, de l’Associació de Veïns Clot – Camp de l’Arpa, ha dit que “ha vingut més gent de la que pensava i més determinada del que pensava” i que “veiem la gent molt enfadada perquè volen treure aquest autobús i molt decidida a lluitar”.