Un centenar de persones es manifesten a les portes de la Residència Assistida per a Gent Gran Bon Pastor per reclamar millores en el servei. La gran majoria són familiars dels avis residents que denuncien manca d’higiene i una alimentació escassa per als usuaris. A la vegada, es queixen que hi ha molt poc personal.

La gestió d’aquest centre recau a una UTE formada per l’empresa Asproseat i la companyia OHL – Servicios Ingesan SA. Es van fer càrrec de la residència el gener del 2016, i segons diuen els familiars dels residents, des d’un primer moment van introduir retallades. En el seu moment, ja es van queixar al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que el juliol del 2018 va decidir actuar-hi d’emergència i posar-hi una nova gestora, encara que l’UTE té contracte fins a final d’any. Malgrat tots els familiars denuncien que continuen havent-hi mancances i reclamen la dimissió de la directora.

La manifestació, que ha començat aquest dissabte a les cinc de la tarda, ha sortit de l’equipament i es dirigeix caminant cap al Centre Comercial la Maquinista.

La empresa gestiona quatre residències més a la ciutat

Entre els manifestants també hi han participat familiars d’altres centres, ja que l’UTE Fundación Salud y Comunidad i el Grupo Lagunduz s’encarrega també de quatre residències més a la ciutat: la Residència el Molí –via Favència, a Verdum; la residència Bertran i Oriola, a la Barceloneta, la Residència Mossèn Vidal i Aunós, a Sants; i la Residència Alchemika, al Camp de l’Arpa.