Per tercer any consecutiu

la carretera de l’Arrabassada (la BP-1417), entre Barcelona i Sant Cugat del Vallès, segueix sent el tram amb més risc d’accidents greus o mortals a Catalunya. Ho assenyala l’estudi EuroRAP Catalunya 2018, que analitza dades obtingudes entre 2015 i 2017. L’informe assenyala que aquest tram viari és especialment perillós per als motoristes. A més, de tots els accidents que van ocórrer en aquest punt entre el 2015 i el 2017, en un 75 % dels casos hi van estar implicades motos.

Augmenten els accidents de moto

L’estudi també destaca que els accidents amb motos s’han incrementat un 45 % a tot Catalunya des del 2013, tot i que representen menys del 5 % de la mobilitat total. A més, la majoria es produeixen a l’entorn metropolità de Barcelona. Precisament aquest dilluns, la Guàrdia Urbana ha confirmat la mort d’un motorista en un accident a la ronda de Dalt.

Per segon any consecutiu el tram amb més concentració d’accidents és la C-58, entre Barcelona i Cerdanyola del Vallès. Per contra, entre els trams menys perillosos hi ha la C-16. Tot i que aquesta via té un alt volum de trànsit —amb gairebé 25.000 vehicles al dia— no s’ha registrat cap accident greu ni mortal entre el 2015 i el 2017. L’informe assenyala que al conjunt de la xarxa viària catalana hi ha 2.195 km de carreteres amb risc alt d’accident greu o mortal.