L’Ajuntament, la Generalitat i l’Àrea Metropolitana congelaran les tarifes del transport públic a l’àrea metropolitana per a aquest 2019. La decisió s’ha pres aquest migdia en una reunió del Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). El seu president i conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet i la regidora de Mobilitat Mercedes Vidal han explicat els detalls.

Segons ha afirmat el conseller, no hi ha hagut el consens necessari per revisar les tarifes per al 2019. Ha explicat que “apujar 1 euro més al mes”, hauria garantit una millora important per a la qualitat del transport públic. Assegura que mantenir les tarifes suposarà de deixar de rebre recursos i afirma que la Generalitat era partidària d’apujar el cost lleugerament. Creu que això suposarà haver d’invertir 25 milions d’euros per compensar aquesta congelació. Tot i això, Calvet ha afirmat que “la opció per modificar les tarifes sempre hi és”.

En canvi, la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament Mercedes Vidal, ha valorat positivament que s’hagin congelat les tarifes i creu que “això no va en detriment, de cap manera, de les millores en la xarxa de transport públic”. Vidal ha afirmat que l’Ajuntament de Barcelona “s’ha ocupat d’aconseguir que l’estat hagi inclòs en els pressupostos generals de l’Estat 40 milions d’euros que s’havien retallat en anys anteriors”. En canvi el conseller Damià Calvet ha assegurat que no està confirmat que el ministeri de Foment tingui la intenció d’augmentar les inversions en aquest sentit.[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mira la taula del ‘bàsics’ sobre transport públic” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/transport-public-tarifes-taula/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

 

Antoni Poveda demana suport als pressupostos generals de l’Estat

També el vicepresident de mobilitat i transport de l’AMB, Antoni Poveda ha valorat molt positivament que s’hagin congelat les tarifes, però reclama consens a les administracions per aconseguir més finançament. Poveda ha reclamat que es doni suport als pressupostos generals de l’Estat.

Les reticències del govern català a congelar les tarifes ja eren conegudes. El mateix conseller Damià Calvet havia titllat de populista la demanda de l’alcaldessa, Ada Colau, de no apujar-les. L’ATM també volia congelar-les.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Consulta totes les tarifes de 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/preu-t-10-2019-tarifes-tmb-atm/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]