Els veïns del carrer de Praga, al Baix Guinardó, estan farts dels busos turístics que circulen per la via. A l’estiu, diuen, hi passen gairebé 300 autobusos diaris (entre els de TMB i les empreses privades). Es queixen que els vehicles provoquen soroll, contaminació i pèrdua de privacitat. Per això, han presentat a l’Ajuntament més de 250 signatures per reclamar un canvi de recorregut.

El carrer de Praga diu “prou” als busos turístics

Situat entre la Sagrada Família i el Parc Güell, el carrer de Praga és una via de pas habitual pels autobusos turístics. Els veïns diuen que la situació és especialment greu durant la temporada turística. “A l’estiu, ens hem de tancar. Tancar finestres i portes”, explica Amèlia Mangas, “i les cortines estan plenes d’oli i de contaminació”.

La situació s’agreuja per les característiques del carrer: és estret, costerut i amb tres semàfors i això obliga els vehicles a utilitzar els frens. “A la contaminació del combustible se li afegeix la dels frens, que encara és més contaminant. En aquest carrer amb tres semàfors estan cada dos per tres frenant i arrencant”, diu Juanra Maese, de l’Associació de Veïns del Baix Guinardó.

Revisió del recorregut dels busos turístics

En resposta a les més de 250 signatures presentades pels veïns, l’Ajuntament s’ha compromès a revisar el recorregut dels busos turístics de Transports Metropolitans de Barcelona. Està per veure, però, què es pot fer amb els vehicles de les empreses privades. De moment, el consistori té previst posar en marxa una llançadora per descongestionar de turistes les línies convencionals de la zona.