Els mesos de juliol i agost són la temporada alta dels tallers mecànics. La majoria estan plens de gom a gom amb vehicles que esperen per fer-se la revisió prèvia a les vacances. Per a alguns tallers l’activitat durant els mesos d’estiu representa un augment del 50 % de feina, comparat amb la resta de l’any.

Amb les temperatures altes, els vehicles també pateixen, especialment pel que fa al líquid refrigerant i l’aire condicionat. Un altre dels elements que poden tenir avaries són els neumàtics: l’asfalt acostuma a acumular molta calor i si les rodes no es troben en bon estat poden rebentar amb certa facilitat. Segons Jonathan Barrero, de DJ tallers, si el nostre vehicle està acostumat a fer trajectes curts, ara a l’estiu cal revisar-lo per evitar que les nostres vacances no acabin malament.

Canvi d’hàbits

Segons els tallers, les revisions dels vehicles a l’estiu segueixen sent el gruix de la seva activitat però la tendència va minvant any rere any. Octavi Puigdollers, del Taller la Roda, apunta dues raons per a aquest canvi: d’una banda els cotxes més moderns necessiten menys revisions i de l’altra hi ha una raó de pressupost. Per Puigdollers, moltes famílies prefereixen dedicar els seus recursos econòmics a les vacances i el cotxe passa a un segon pla. Això provoca que, cada vegada més, quan arriba l’estiu es vegin cotxes avariats als vorals de les carreteres.