L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha estrenat un mapa metropolità sobre la bicicleta amb la idea de centralitzar en una única plataforma tots els serveis que necessitin els usuaris d’aquest mitjà de transport.

Segons explica l’AMB en un comunicat, l’eina, que neix en format digital, aporta tota mena d’informació relacionada amb els aparcaments específics per a bicicletes, una de les principals demandes del sector, segons un estudi recent del RACC. Tanmateix, l’aplicatiu també permet trobar informació detallada –amb la localització exacta– de tallers de reparació, botigues especialitzades o clubs ciclistes. En total, s’hi ofereixen els serveis d’un centenar d’empreses, tot i que l’AMB ha fet una crida “per si, en veure el mapa, es troba a faltar algun servei o la informació està desactualitzada”, tot dirigint les propostes a l’adreça de correu oficinabici@amb.cat.

El mapa es pot visitar aquí, després de la feina duta a terme, entre d’altres, amb l’entitat Bicicleta Club Catalunya (BACC). Amb tot, tant l’AMB com el BACC demanen “al món associatiu i als municipis metropolitans que aportin informació [relacionada amb qualsevol aspecte] per anar ampliant progressivament” el mapa.