Dia complicat per moure’s amb els trens de Rodalies. A les 20 hores d’aquest dijous la borrasca Gloria seguia afectant la circulació dels combois de l’R1, l’R2 Nord, l’R3, l’R11 i l’R15 —que funcionen parcialment— i  interrompia el servei d’alta velocitat entre Figueres i Perpinyà. Renfe assegura que com a conseqüència d’aquestes incidències s’ha reduït un 25 % el volum de passatgers respecte a un dia laborable. Aquesta xifra representa un augment lleuger de viatgers, ja que aquest dimecres, encara en ple temporal, un 30 % dels usuaris habituals de Rodalies van deixar d’utilitzar aquest mitjà de transport.

Línies amb servei parcial

Les principals incidències s’han registrat en els trens de Rodalies que circulen pel Maresme i en els que van cap a Girona.

  • R1. Des de Molins fins a l’Hospitalet, només circula un tren per hora i sentit. El servei està interromput i no hi ha transport alternatiu entre Arenys i Maçanet perquè l’accés per carretera està tallat. Des d’Arenys fins a Blanes hi ha un servei de bus alternatiu. Les tasques per recuperar les infraestructures d’aquesta línia no seran fàcils. Segons ha anunciat aquest dijous el portaveu de Renfe, Antonio Carmona, el servei ferroviari podria tardar a normalitzar-se de sis a nou mesos.
  • R2 Nord. Hi ha servei habitual des de l’aeroport fins a Granollers. A partir d’aquest punt i fins a Sant Celoni – Maçanet només hi ha un tren per hora i sentit.
  • R11. Els trens circulen per via única en el tram que va des de Caldes fins a Maçanet, i això obliga a reduir l’oferta de trens a un comboi per hora i sentit.
  • R3. Hi ha connexió ferroviària entre Barcelona i Balenyà. En canvi des d’aquesta població fins a Vic només es pot arribar per carretera i de Vic a Puigcerdà el servei queda completament interromput per indicacions d’Adif.
  • R15. Per esllavissada entre Marçà-Falset i Pradell i per una avaria que afecta el sistema d’electrificació entre Faió i Riba-roja, es troba interrompuda la circulació ferroviària en aquests trajectes. S’està gestionant un servei alternatiu per carretera.
  • TAV. Interromput el servei d’alta velocitat entre Figueres i Perpinyà per inundacions que afecten la infraestructura ferroviària a França.

Els passatgers demanen més informació

Les xifres de Renfe no diuen el mateix, però aquest dijous tant a l’estació de Sants com a Plaça de Catalunya començaven a recuperar la imatge habitual pel que fa al volum de passatgers, i a la reducció dels retards.  Alguns usuaris asseguren que degut al temporal de primera categoria que ha afectat Catalunya aquests dies i a les incidències que s’han produït a la xarxa ferroviària, dimecres van preferir quedar-se a casa. Tot i haver tornat finalment a la rutina, hi ha qui s’ha seguit queixant de manca d’informació.