El districte de Sants-Montjuïc vol pacificar una part del barri d’Hostafrancs. Per aconseguir-ho, fa temps que treballa en un projecte per fer una superilla. Les modificacions principals que preveu són el canvi de sentit del carrer del Rector Triadó i el de Béjar i la pacificació del carrer del Consell de Cent. Aquest vial tindria un únic carril de circulació i la resta es destinarien a la càrrega i descàrrega, carril bici i espai d’aparcament per a motocicletes.

Pacificació, sí però amb reserves

El veïnat no acaba de veure amb bons ulls la proposta, tal com va quedar palès en una assamblea convocada per l’associació de veïns i la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs. A la trobada hi van participar 200 persones que van expressar el seu acord amb la pacificació del barri, però van mostrar els seus dubtes envers el projecte actual. El veïnat va demanar a l’Ajuntament que els aclarís com garantiria la mobilitat dels hostafranquins pel barri i que busqués alternatives que compensin la pèrdua de places d’aparcament en superfície.

Des del districte afirmen que el projecte s’ha de començar durant aquest mandat, però no té una data fixada al calendari. Per tant, davant els dubtes que genera la superilla entre el veïnat, ha decidit ampliar els espais de participació per intentar tenir el màxim consens possible. La propera sessió està convocada pel 29 de maig.