Mitigació i adaptació o catàstrofe

Les emissions de GEH continuen augmentant en àmbit global. Pels experts cal un model energètic nou que descarbonitzi l’economia i els nostres hàbits.
Expulsar els cotxes i apostar obertament pel transport públic ja no és una opció sinó una necessitat.
Barcelona s’haurà d’adaptar a un clima càlid més rigorós i per això calen més zones verdes, més ventilació i menys asfalt.
No hi haurà aigua per a segons quins cultius. La gestió del territori boscós i l’agrícola perquè s’adaptin al nou clima és un repte per al país. En cas contrari, el risc de patir incendis més devastadors, ràpids i intensos que destrueixin ecosistemes i boscos per sempre més esdevindrà una certesa i, per tant, només serà qüestió de temps.

Les emissions no s’aturen

S’estima que Espanya va emetre 332,8 milions de tones de CO2 el 2018. El transport va ser el sector que més hi va contribuir. Només el trànsit per carretera va representar el 25 % de les emissions de GEHExpulsar els cotxes i apostar obertament pel transport públic ja no és una opció sinó una necessitat.

Els estats tenen una intenció real de reduir les emissions? Calen ja solucions radicals?

La reducció del carboni negre pot mitigar l’escalfament global

El carboni negre presenta un avantatge respecte als gasos d’efecte hivernacle. Mentre que els gasos tardarien dècades a estabilitzar-se després d’una reducció d’emissions, les partícules de sutge només es mantenen en suspensió a l’atmosfera durant unes setmanes. Hi ha estudis que asseguren que la reducció del carboni negre ajudaria a reduir de manera immediata la taxa d’escalfament.

Sabies que hi ha estats que corren el risc de desaparèixer?

La creació d’un paisatge adaptat al canvi climàtic: mirar els incendis de manera diferent

Els incendis que cremen de manera natural ajuden a modelar el paisatge del demà
“En aquest moment de canvi climàtic, no defensem un passat, nosaltres, en les decisions que prenem, creem un paisatge de futur. Aquest és el repte. És la cultura del bé comú”
Marc Castellnou, cap dels GRAF

Les platges tenen els dies comptats

La Catalunya del futur tindrà molt poques platges. I Barcelona haurà de triar quines vol conservar perquè amb l’augment del nivell del mar, els costos per a la seva conservació seran molt més alts que en l’actualitat.  La ciutat té un litoral al qual no li arriben sediments i aquestos són aportats de manera artificial.