Cartell ZBE

Els conductors expulsats de la zona de baixes emissions comencen a fer les gestions necessàries per poder demanar autoritzacions puntuals que els permetin entrar dins l’àrea vetada als vehicles més contaminants. Segons dades de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, 5.635 conductors han inscrit el seu vehicle al registre de l’AMB per poder demanar els 10 permisos l’any a què tenen dret. Es tracta de vehicles sense etiqueta ambiental i que, per tant, des d’aquest dijous no poden circular per la zona de baixes emissions, és a dir, la zona delimitada per les rondes, que ve a ser 95 quilòmetres quadrats.

Del total els vehicles registrats per accedir a la ZBE 4.429 són per autoritzacions diàries , 1.165 són de vehicles personals de mobilitat reduïda, i una trentena de casos més per a vehicles de servei.

Es disparen les consultes al web

L’interès per conèixer tots els detalls de la ZBE ha crescut les últimes hores. Aquest dijous —primer dia amb l’aplicació de les restriccions—, més de 10.000 usuaris van entrar al web en què es detallen totes les característiques d’una iniciativa que busca millorar la qualitat de l’aire de Barcelona i els municipis del voltant. Amb aquesta dada, ja són 45.000 les persones que l’última setmana hi han accedit.

També han crescut exponencialment les consultes a l’eina que permet saber si un vehicle està afectat per la ZBE introduint-hi la matrícula; només ahir, dijous, hi va haver 6.000 comprovacions.

Creix el ritme de peticions de la T-Verda

L’Àrea Metropolitana també ha donat la dada que demostra que les últimes setmanes ha crescut l’interès per aconseguir la T-Verda —títol de transport gratuït durant tres anys a canvi de desballestar un vehicle antic contaminant. Ja s’han tramitat 5.969 títols d’aquest tipus i si fins a l’octubre s’havien gestionat una mitjana de 200 títols mensuals, al novembre i desembre la xifra ha crescut fins a les 350 T-Verdes al mes.