L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, considera que la zona de baixes emissions (ZBE) de Barcelona, que s’ha posat en marxa aquest dijous, és “una enganyifa” d’Ada Colau. “És una zona molt menys restrictiva que Madrid Central”, ha afirmat Martínez-Almeida, que ha retret a l’alcaldessa que aquesta sigui “l’aposta més ambiciosa” per la sostenibilitat.

Per això, l’alcalde de Madrid ha assegurat que “a l’esquerra li agrada més la política de gestos que no la de fets”. Martínez-Almeida ha dit que la ZBE de Barcelona té una extensió molt àmplia però ha criticat que la prohibició d’entrada de vehicles sense etiqueta sigui només els dies laborables de 7 a 20 h. “Deu ser que els vehicles sense etiqueta si circulen en festiu no contaminen, però si ho fan en laborable, sí”, ha ironitzat.

Colau repta Almeida via Twitter

L’alcaldessa de Barcelona ha replicat al seu homòleg madrileny via Twitter. En una piulada, Colau pregunta amb ironia: “Diu l’alcalde de Madrid que vol impulsar una ZBE més ambiciosa que la de Barcelona?”. En el tuit, l’alcaldessa repta Martínez-Almeida a veure qui redueix més la contaminació: “És una competició que val la pena”.

En el primer dia laborable de la posada en funcionament de la ZBE, el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha explicat que s’ha registrat un descens del trànsit de l’11 % a l’interior de la ciutat.