La Plataforma d’Afectats per les Restriccions Circulatòries presentarà un recurs contenciós al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per impugnar l’ordenança de la zona de baixes emissions (ZBE). La vicepresidenta i cofundadora de la plataforma, Mònica Xufré, ha anunciat, en un debat sobre la ZBE a ‘El matí de Barcelona’, que han decidit recórrer a la via judicial, després que, segons diu, l’Ajuntament, no s’hagi volgut asseure a negociar. A banda del contenciós, també demanaran mesures cautelars per intentar aturar l’aplicació de les sancions de la ZBE a partir de l’1 d’abril, quan es començarà a sancionar.

Xufré ha explicat que a partir de la publicació de l’ordenança disposen de dos mesos per recórrer a la via judicial, i que ja s’han posat a treballar amb Neila Advocats. A més, ha assegurat que ja gairebé han recollit els diners necessaris per tirar endavant el contenciós a través de les aportacions que han demanat als associats de la plataforma.

Els tallers  i els venedors de cotxes, disposats a sumar-s’hi

Des del Gremi de Tallers, el president, Celso Besolí, es mostra confiat que podran arribar a una solució dialogada amb l’Ajuntament. Tot i això, han confessat a ‘El matí de Barcelona’ que tenen a punt per publicar un informe sobre l’impacte econòmic que suposa la ZBE per als 856 tallers afectats, i que si això tampoc no funciona se sumaran a la via judicial.

El Gremi de Tallers reclama principalment poder fer proves dinàmiques —és a dir, a la carretera— dels vehicles que estan reparant i que no tenen etiqueta ambiental. Per Besolí, si no poden provar el vehicle, no el poden reparar “amb la qualitat que cal”.

Per la seva banda, el president de Fecavem i del Gremi del Motor, Jaume Roura, també ha assegurat que se sumaran “a totes les fórmules que ajudin a treure aquests prejudicis al sector”. Roura ha acabat afirmant que si la via judicial tira endavant s’hi sumaran.

Dimarts amb menys trànsit a les rondes

Aquest dimarts, primer dia laborable després de les festes nadalenques, alguns dels conductors de la ronda del Litoral han explicat a betevé que s’hi circulava millor i que hi havia menys trànsit. Ara bé, el dia clau serà aquest dimecres, perquè es reprèn el curs escolar i acostumen a haver-hi embussos als accessos i les principals artèries de la ciutat.