Cadascú ha de posar la seva part per un futur millor“, sentencia Syed Junaid, que és taxista a Barcelona. Explica que està preocupat per la contaminació i per la ciutat que deixarà als seus fills, i per això va decidir comprar-se un cotxe 100 % elèctric de la marca Tesla. De fet, va ser el primer taxista de la ciutat a fer-ho.

Assegura que si s’hagués de canviar de cotxe tornaria a comprar el mateix perquè, diu, tot són avantatges: “Si et compres un cotxe elèctric guanyes molt en salut, pots treballar més còmode i no contamines”. Tampoc sent tant de soroll i el motor pràcticament no vibra, això fa que pugui treballar més relaxat. Junaid considera que el seu taxi Tesla fins i tot és més segur, perquè és un cotxe que incorpora diversos dispositius electrònics de seguretat.

Més ajudes econòmiques per als cotxes elèctrics

Syed Junaid està molt satisfet de la seva decisió i creu que molta gent estaria disposada a fer el mateix pas però és massa car. Per això lamenta que des de les administracions públiques no hi hagi més ajuts econòmics per renovar els cotxes contaminants i canviar-los per altres d’elèctrics, especialment amb l’entrada en funcionament de la zona de baixes emissions el gener del 2020. Considera que és responsabilitat de les administracions públiques empènyer la ciutadania a comprar-se un cotxe elèctric i que no n’hi ha prou amb la proposta de l’Ajuntament de Barcelona d’oferir una T-Verda a canvi de desballestar un cotxe contaminant o de multar els conductors que no compleixin amb la normativa que entrarà en vigor el 2020.

Syed Junaid fa set anys que és taxista i en fa gairebé dos que va decidir canviar el seu vehicle per un cotxe 100 % elèctric de la marca Tesla. Va ser el primer taxista de Barcelona a fer aquest pas i n’està molt satisfet.

Diu que aquesta és la seva aportació per millorar la qualitat de l’aire però considera que caldrien més ajudes públiques perquè altres persones optessin també pel cotxe elèctric.