porta a porta sant andreu

Un mes després de la implantació del sistema de recollida de residus porta a porta a Sant Andreu, l’Associació Veïnal Sant Andreu Sud considera que aquest mètode “ha fracassat”. En un comunicat publicat al web, l’entitat concreta que “en poc més de 10 dies era més que evident aquest fracàs”.

L’associació veïnal demana “una reflexió profunda” a l’Ajuntament perquè, argumenta, “rectificar és de savis”. En aquest sentit, demana un “debat entre iguals” que permeti trobar un sistema de recollida de residus “equilibrat”, després de considerar que la proposta municipal ha estat “una imposició”.

La implantació del porta a porta a més barris

Punts innegociables del porta a porta

L’associació espera que el consistori “faci marxa enrere” i obri un diàleg. Plantegen quatre punts innegociables:

  • Evitar que les bosses i els cubells s’acumulin a les voreres.
  • Eliminar el sistema d’identificació d’habitatges mitjançant xip.
  • Modificar la limitació horària actual de deposició de la brossa.
  • Facilitar la recollida dels residus tèxtil-sanitari.

Un sistema que provoca greuges

Una de les raons principals que l’entitat esgrimeix per rebutjar el porta a porta és la salubritat. Així, defensa que es tracta “d’un greuge” perquè les bosses que no es recullen i queden “fora de contenidors atreuen escarabats, rosegadors i insectes“.

També denuncien que l’estesa dels cubells a la via pública impedeix, sobretot als carrers estrets, el trànsit de persones “amb diversitat motriu o visual i cotxets d’infants”.