La Repara Truck és un servei mòbil d’autoreparació que ja visita, cada 15 dies, dos punts de la ciutat: els dimecres al matí la plaça de Gal·la Placídia i a la tarda la plaça de Terenci Moix. Es tracta d’una furgoneta dotada d’eines i personal qualificat que assessora per ajudar en petites reparacions amb l’objectiu de donar una segona oportunitat als aparells i generar menys residus.

Petits aparells i bicicletes

S’hi pot portar petits electrodomèstics i bicicletes. L’objectiu és donar-los una segona oportunitat. “No és un servei gratuït de reparació, sinó que és un servei d’assessorament i és un servei pedagògic, intentar donar eines a la gent perquè s’hi atreveixi”, explica el tècnic de la Repara Truck, Rafael Camps. També explica que el producte que han portat més a reparar són les cafeteres de càpsules.

Una iniciativa per reduir residus

Montserrat Roig-Serra ha pogut arreglar el seu aparell per al cafè i n’ha après gràcies a aquesta unitat mòbil. “No funcionava un interruptor… Ho he intentat i ha funcionat, crec que hem pogut arreglar-ho”, afegeix. Amb aquesta proposta es vol construir consciència sobre la reducció de residus que es generen. “Donar segones oportunitats a allò que tenim i que no cal tirar-ho, sinó que potser encara ens pot donar un servei durant molt més temps”, assenyala Adrià Andújar, tècnic de Medi Ambient i Projectes de Solidança. Des dels punts verds de la ciutat també s’aposta per una segona vida dels aparells que deixen de funcionar.

Quan tornarà la Repara Truck?

Aquesta unitat mòbil tornarà a fer parada a Gràcia els dies 6 i 20 de novembre i 4 i 18 de desembre. Amb eines i personal qualificat, la Repara Truck vol donar alguns coneixements per poder reparar a casa i generar menys deixalla. El nou servei és un impuls a l’estratègia municipal Residu Zero a càrrec de Solidança, l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Residus de Catalunya.