El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola està duent a terme tasques de manteniment a les franges de prevenció d’incendis als barris de muntanya de Barcelona. Un total de 275 hectàrees de terreny dividides en desenes de franges de 25 metres seran desbrossades per reduir-ne el sotabosc i la densitat d’arbres i eliminar-ne de morts o de petits.

Pel que fa al districte de Sarrià – Sant Gervasi, ja s’ha actuat a Vallvidrera i Mas Sauró i ara s’està treballant a la urbanització de Mas Guimbau.

Facilitar les tasques d’extinció d’incendis

Les franges tenen l’objectiu de facilitar l’accés als bombers, en el cas que hi hagués un foc. Separen el bosc de la zona urbanitzada i ajuden a disminuir la intensitat de l’incendi en arribar a les cases, així com també eviten que l’incendi no surti de la zona urbanitzada i vagi cap al bosc, en el cas que s’origini en una casa.

Una feina constant

Les franges de protecció d’incendis es fan al parc des de fa 15 anys. Actualment se’n fa manteniment sis mesos l’any: quatre a la tardor i tres a la primavera, evitant els mesos d’estiu, quan hi ha alt risc d’incendis, i les torres de vigilància tenen un paper essencial. A part de les franges, el Parc de Collserola també realitza altres tasques de prevenció d’incendis com ara el manteniment de pistes forestals o dels hidrants.