Foto: Alfons Puertas

Aquest dijous normalitat atmosfèrica, després del temporal de llevant que ens va afectar entre la nit de dimarts i el matí de dimecres. Es van registrar fins a 96 l/m2 a les Corts i 93 l/m2 al Rectoret.

Desactivat el pla municipal per mal estat de la mar

Segons els mapes del temps, aquest dijous al matí encara hi haurà onades de fins a 2,5 metres d’alçària a la Costa Central i a la Costa Brava. Tot i això, l’ajuntament ja ha desactivat el Pla d’actuació d’emergència de l’Ajuntament.

Durant la tarda començarà a remetre el temporal marítim, però encara amb maror durant la jornada de divendres, és a dir, amb onades de poc més de un metre.

Imatge: Ajuntament de Barcelona

Normalització cabals dels rius

El riu Llobregat va arribar fins als 554 m3/s durant la matinada de dimecres. Aquest dijous al matí ja ha disminuït fins als 46 m3/s, però el seu cabal mitjà és de 8-9 m3/s.

Evolució del cabal del Llobregat, segons l’ACA

El Besòs va arribar a tenir un cabal màxim, durant la matinada de dimecres, de 292 m3/s. Aquest dijous al matí ja era una mica inferior als 10 m3/s, però el seu cabal mitjà és de només 5 m3/s.

Evolució del riu Besòs, segons l’ACA

Arriba l’anticicló

Si fem una lectura de diferents models meteorològics sembla, pràcticament segur, que no tornarem a parlar de pluja fins a Tot Sants. Els termòmetres estaran marcats pel contrast tèrmic entre el dia i la nit, almenys fins llavors. A partir aleshores es preveu una temperatura més freda de la que caldria esperar a primers de novembre.

Predicció tèrmica i pluviomètrica pels propers dies, segons diferents models meteorològics

Aquest pronòstic pot patir encara algunes modificacions i, per això, estarem atents a les actualitzacions dels mapes del temps.