La segona fase de les obres per doblar el col·lector de Vilà i Vilà estarà llesta el 2020. Segons el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, la voluntat del govern municipal és accelerar el calendari perquè estigui enllestit del tot abans d’acabar el mandat. Per això, Badia demana “activar amb urgència el pressupost de la tercera fase”.

El doblament del col·lector de Vilà i Vilà ha de ser la solució per a les inundacions que habitualment es produeixen després de pluges intenses al Raval i a l’avinguda del Paral·lel. Eloi Badia ha explicat que, en els propers mesos, s’acabarà la segona fase del projecte i que, llavors, caldrà encarar-ne la tercera, que és la més complexa, diu. El regidor afirma que ja tenen aquesta fase pressupostada i que  l’han inclòs en la proposta de pressupostos, dins d’una partida de 80 milions d’euros per invertir en la xarxa de clavegueram de la ciutat.

Els establiments del Paral·lel, cansats

Mentre el col·lector no arriba, cada nou episodi de pluges origina inundacions al Paral·lel i problemes per als veïns i comerciants de la zona. Al bar Borrell de l’avinguda del Paral·lel ja és la quarta vegada que se’ls inunda el local quan hi ha una tempesta. El Víctor, l’encarregat, assegura que s’han passat la nit de dimarts treient aigua per poder obrir a les 10 del matí.

El mateix expliquen a A taberna de Vigo. Diuen que estan molt farts que cada vegada que plou amb intensitat hagin de treballar hores extres per pal·liar les afectacions de l’aiguat. També al pàrquing privat a tocar d’aquests dos locals coneixen el problema. Durant tot el matí d’aquest dimecres, un camió amb una bomba ha estat extraient l’aigua que havia inundat el subterrani.