Pati Mas Sauró

Científics experts de l’aplicació Mosquito Alert alerten que aquests dies plujosos de setembre podrà incrementar la proliferació del mosquit tigre a Barcelona, com va passar després de la pluja de la primavera passada. 

La formació d’una DANA sobre del Mediterrani, entre diumenge 6 i dimecres 9 de setembre, facilitarà l’acumulació d’aigua estancada a diferents punts de la ciutat, alguns dels quals, balcons i terrasses. Es recomana tenir cura d’aquests recipients i buidar-los de forma continuada per evitar que hi hagi larves del mosquit.

En menys d’una setmana es reprodueix

El mosquit tigre es desenvolupa molt ràpid i en menys d’una setmana passa d’ou a larva i, finalment, mosquit. A més, la temperatura diürna segueix suau a la ciutat, amb valors màxims de fins a 25 ºC, un ambient òptim per al desenvolupament del mosquit.

És per això que aquests dies és important, segons els experts, buidar recipients amb aigua estancada que puguin haver a balcons i terrasses privats, que poden desenvolupar un focus de cria. Des de l’aplicació de Mosquito Alert també es pot avisar d’espais públics amb aigua estancada, mitjançant una foto del lloc o del mateix mosquit.

Un altre consell que cal tenir present aquests dies és el de mantenir les reixes del clavegueram ben netes perquè hi pugui drenar bé l’aigua de pluja i no desenvolupin un focus de cria dels mosquits tigre.